Quiche s se zelím a hruškou

POTŘEBUJETE: 200 g hladké mouky 4 vejce 100 g másla 250 g slaniny 1 cibuli 700 g bílého kysaného zelí 150 ml zakysané smetany sůl mletý pepř
Z mouky, vajec, másla a půlky lžičky soli vypracujeme rychle hladké těsto, které necháme odležet v lednici 30 minut zabalené ve fólii. Slaninu nakrájíme na kousky, na pánvi ji restujeme spolu s na plátky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přihodíme pokrájené kysané zelí. Restujeme 10 minut, občas promícháme. Pak vyndáme těsto, rozválíme ho na plát a vyložíme jím formu o průměru 28 cm tak, aby byly pokryté i stěny. Těsto propícháme vidličkou, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut. Pak ho vyndáme, necháme zchladnout. V misce rozmícháme smetanu se zbylými vejci, osolíme, opepříme, a vmícháme ji do vychladlého zelí. Vzniklou směs nalijeme na korpus a dáme do trouby na 30 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.