Štrúdl s uzeným masem a zelím

POTŘEBUJETE: 1 balíček listového těsta 250 g kysaného zelí 1 vejce 200 g uzeného masa 2 cibule 1 červenou papriku 50 g sádla sůl pepř cukr 1 vejce na pomazání kmín
Zelí propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a překrájíme. Na rozehřátém sádle orestujeme najemno nakrájené cibule, pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku, dále nakrájené uzené maso a nakonec chvíli zelí. Vše společně lehce podusíme, dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout. Těsto rozválíme na pomoučené ploše, naplníme směsí a zarolujeme do štrúdlu. Dáme na plech s pečicím papírem, vidličkou párkrát propíchneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme kmínem a dáme do trouby vyhřáté na 180 ºC. Pečeme 25 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.