Letní zelenina: Studená rajčatová polévka
POTŘEBUJETE: 8 větších rajčat 2 kapie 1 mladou cuketu 1 šalotku 2 stroužky česneku olivový olej 1 citron sůl pepř 1 hrst čerstvé bazalky
Všechnu zeleninu dobře omyjeme a očistíme. Rajčata, kapie a cuketu nakrájíme na kostičky a část z kapií a cukety necháme stranou na ozdobu. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, vmícháme k zelenině, dáme do mixéru, zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou dle chuti. Promixujeme, až vznikne hladký krém, osolíme a opepříme a dáme vychladit. Podáváme s nasekanou bazalkou, pár kapkami olivového oleje a kostičkami zeleniny.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.