Citronové krůtí placičky
POTŘEBUJETE: 200 g slaniny 500 g krůtího masa 1 cibuli 1 česnek 1 lžičku citronové kůry 1 lžičku citronové šťávy 1 hrst petrželky 1 lžíci mleté uzené papriky sůl pepř olej
Na omáčku: 2 avokáda 1 lžíci dijonské hořčice 150 ml zakysané smetany
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Mleté maso promícháme se slaninou, cibulí a česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, citronovou kůrou i šťávou a nasekanou petrželkou. Vše důkladně propracujeme a necháme v chladu alespoň 30 minut odležet. Mezitím si připravíme avokádový dip. Avokáda podélně rozkrojíme, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme do misky. Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a směs rozmělníme dohladka. Dip podle chuti osolíme a opepříme. Z mleté krůtí směsi tvoříme placičky vysoké asi 1,5 cm o průměru přibližně 6 – 7 cm. Placičky potřeme olejem a pečeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 3 – 4 minuty. Grilované krůtí placičky potřeme avokádovým dipem a vložíme do opečené housky. Můžeme doplnit zeleninovým salátem. Nebo podáváme bez housky, jen se salátkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.