Letní zelenina: Mrkvový chlebíček bez mouky
POTŘEBUJETE: 5 vajec 270 g třtinového cukru 400 g mrkve 400 g mletých mandlí 120 ml slunečnicového oleje 70 g strouhaného kokosu 70 g vlašských nebo jiných ořechů 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku mleté skořice 1 lžičku mletého zázvoru muškátový oříšek
Na krém: 250 g mascarpone 55 g cukru moučka šťávu z ½ citronu
Troubu rozehřejeme na 160 °C a formu na pečení vysteleme pečicím papírem. Vejce ušleháme s cukrem, dokud hmota nezhoustne a neznásobí svůj objem. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k vyšlehaným vejcím s cukrem mrkev, mleté mandle, olej, kokos, ořechy, prášek do pečiva a koření a dobře promícháme. Těsto pak vlijeme do připravené formy a vložíme vše do trouby. Pečeme po dobu 70 – 80 minut. Krém připravíme smícháním mascarpone se šťávou z půlky citronu a moučkovým cukrem. Dobře prošleháme a potíráme na vychladlý chlebíček. Dozdobit můžeme dle chuti ořechy nebo marcipánem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.