Pikantní kuřecí křídla
POTŘEBUJETE: 1 kg kuřecích křídel sůl tymián balzamikový ocet pepř
Na omáčku: 3 stroužky česneku 1 cibuli 2 červené chilli papričky 1 konzervu loupaných rajčat olej
Na marinádu: 100 ml olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy 150 ml bílého jogurtu
Očištěná kuřecí křídla osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním jogurtu, oleje a citronové šťávy. Kuřecí křídla marinujeme ve směsi přibližně hodinu v chladu. Asi 20 minut před grilováním je z ledničky vyndáme. Mezitím si připravíme omáčku. Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli necháme zesklovatět na oleji, poté přidáme očištěné a najemno nasekané chilli papričky, loupaná rajčata i s nálevem a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání asi 5 minut povaříme a potom směs rozmixujeme. Teplou omáčku dochutíme solí, pepřem a tymiánem, balzamikovým octem a necháme vychladnout. Odležená kuřecí křídla klademe na roztopený gril a zvolna pečeme ze všech stran dorůžova. Během grilování křídla pravidelně několikrát otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Grilovaná kuřecí křídla servírujeme s pikantní rajčatovou omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.