Houbová polévka s vejci

POTŘEBUJETE: 1 hrnek nakrájených hub 200 ml smetany ke šlehání 5 vajec sůl 2 kuličky nového koření 4 kuličky černého pepře kmín 2 lžíce polohrubé mouky ocet nasekanou petrželku
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, vhodíme dovnitř pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme, dokud houby nezměknou. Ve hmoždíři utlučeme koření a ochutíme jím základ na polévku. Odebereme naběračku horké tekutiny a dáme stranou do rendlíku. Do hrnku rozklepneme vejce a krátce je prošleháme. Vlijeme do vroucí vody a mícháme, aby se vejce povařila v malých kouscích. Do odebrané vody v rendlíku přilijeme smetanu a přidáme mouku. Rozkvedláme, aby nebyly v záklechtce hrudky mouky. Opatrně vlijeme do polévky, mícháme a krátce, nikoliv prudce povaříme. Mícháme, dokud polévka nezhoustne. Dochutíme octem a podáváme s pečivem. Polévku můžeme ozdobit snítky čerstvé petrželky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.