Lehká, ale výživná večeře: Zeleninová polévka s pohankou
POTŘEBUJETE: 120 g pohanky Menu Gold zeleninový vývar 20 g petržele 40 g mrkve 20 g celeru bobkový list, celý pepř, nové koření sůl 1 vejce 20 g pórku
Pohanku propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Kořenovou zeleninu a polévkové koření (ideálně ve varném sáčku) vložíme do hrnce se studeným vývarem a přivedeme k varu. Až zelenina změkne, vyjmeme ji, stejně jako koření, a nakrájíme ji či nastrouháme na malé kousky, případně můžeme obě metody zkombinovat. Do vývaru poté rozšleháme vejce, přidáme na jemno nakrájený pórek, naporcovanou zeleninu, a ještě krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme uvařenou pohanku.
Více zfdravých receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.