Houbové rizoto
POTŘEBUJETE: 1 velkou cibuli 1 ½ hrnku čerstvých nakrájených hub 1 lžíci olivového oleje ½ lžičky mletého kmínu 1 ½ hrnku kulatozrnné rýže 1 l masového nebo zeleninového vývaru 1 lžíci citronové šťávy 3 stroužky česneku 2 lžíce másla zelenou petrželku sůl pepř 150 g parmazánu
V hrnci rozehřejeme olivový olej a doměkka na něm podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rýži a důkladně ji promícháme tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijeme dvě třetiny vývaru a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut. Mícháme a postupně přiléváme vývar. Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo a podusíme na něm na kousky pokrájené houby. Osolíme, opepříme a dochutíme kmínem a citronovou šťávou. Houbovou směs přidáme k rýži, přisypeme zhruba polovinu parmazánu, zamícháme a pod pokličkou necháme ještě dalších deset minut dusit. Servírujeme posypané zbývajícím sýrem a čerstvou petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 33.