Hovězí plátky na houbách

POTŘEBUJETE: 500 g hovězího masa 1 lžíci sádla 1 cibuli 2 hrnky čerstvých hub 500 ml hovězího vývaru 1 lžíci octu 2 lžíce másla sůl pepř hladkou mouku na obalení
Hovězí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran obalíme v hladké mouce, kterou ale trochu oklepeme. V hlubší pánvi nebo v hrnci na rozehřátém sádle maso opečeme po obou stranách dočervena. Vyjmeme a dáme stranou. Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a pečeme dočervena. Zaprášíme lžičkou hladké mouky a mícháme asi minutu. Část hub nakrájíme na plátky a přisypeme do pánve. Zalijeme vývarem a vrátíme zpět plátky masa. Přivedeme k varu. Pak přilijeme ocet, ztlumíme plamen, přiklopíme a dusíme asi 45 minut doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar. V jiné pánvi na lžíci másla opečeme zbylé pokrájené houby, osolíme, opepříme a po půlhodině dušení masa je přidáme k plátkům v omáčce. Jakmile je maso měkké, odstavíme hrnec z plotny a do omáčky vmícháme zbylou lžíci studeného másla, které spojí všechny chutě dohromady. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.