Oběd, který zasytí: Bulgur s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou

POTŘEBUJETE: 400 g bulguru Menu Gold z celozrnné pšenice slunečnicový olej zeleninový vývar 500 g mletého hovězího masa, ideálně farmářského 1 vejce 1 lžíci strouhanky 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 lžíce cukru 250 g čerstvých rajčat (případně 1 plechovku drcených rajčat v bio kvalitě) čerstvou bazalka sůl pepř
Bulgur na pár vteřin orestujeme v hrnci na oleji, poté zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru a chvíli provaříme. Sundáme z plotny a necháme pod pokličkou dojít. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Promícháme a ze směsi vytvarujeme kuličky. V nádobě hodné i do trouby osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Doplníme lžící cukru, spařenými a oloupanými rajčata a důkladně promícháme. Přidáme masové kuličky a necháme »zatáhnout« v základu. Vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme cca 40 minut. Následně vyjmeme kuličky a omáčku rozmixujeme do hladka. Dle chuti dosolíme a ochutíme nasekanou čerstvou bazalkou.
Více zdravých receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.