MOUČNÍKY BEZ LEPKU: Jogurtový strouhaný koláč s citronem

POTŘEBUJETE: 2 žloutky 70 g cukru 80 g másla, 140 g Rýžové mouky Labeta 60 g kukuřičného škrobu 1 lžičku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Na krém: 300 g bílého jogurtu 2 bílky citronovou kůru 80 g cukru 3 lžíce Rýžové mouky Labeta
V misce prošleháme cukr se žloutky do světlejší pěny a přidáme rozehřáté máslo. Za stálého míchání přisypáváme mouky a prášek do pečiva. Vytvoří se nám pevné těsto, které dáme na 30 minut do mrazáku. Mezitím si vyšleháme bílky. Do bílků postupně zašleháme jogurt, citronovou kůru, cukr a mouku. Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vmačkáme na dno vymazané formy. Nalijeme krém a druhou polovinou těsta krém »zastrouháme«. Pečeme při 180 °C cca 35 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 35.