MOUČNÍKY BEZ LEPKU: Borůvkové řezy

POTŘEBUJETE: 2 vejce 200 g kokosového cukru 100 ml kokosového oleje 400 ml plnotučného mléka 150 g Jáhlové mouky Labeta 150 g Pohankové mouky Labeta 200 g Rýžové mouky Labeta 1 sáček Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta 120 – 150 g očištěných a nastrouhaných jablek
Na krém: 500 g borůvek 200 g moučkového cukru 500 g plnotučného tvarohu 400 ml smetany 33 %
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a mléko a krátce prošleháme. Ve druhé misce promícháme všechny mouky s práškem do pečiva, nasypeme k ostatním ingrediencím a řádně promícháme. Nakonec můžeme přidat jablka. Korpus pečeme v troubě předehřáté na 160 °C. Borůvky povaříme do změknutí, pak je rozmixujeme do hladka a přes jemné sítko je přecedíme zpátky do hrnce. Pak je necháme povařit tak dlouho, až vznikne hustý gel. Rozvar necháme zchladit v lednici. Na závěr vyšleháme tvarohy a smetanu s cukrem a borůvkami, vše musí být řádně vychlazené. Krém naneseme na vychladlé těsto a necháme v lednici pořádně uležet.