MOUČNÍKY BEZ LEPKU: Jablečná buchta se skořicí a šlehačkou

POTEŘEBUJETE: 4 vejce, 1 Vanilinový cukr Labeta 100 g cukru (80 ml oleje 150 ml vody 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta 200 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
Na jablečnou vrstvu: 1 kg nastrouhaných jablek cukr dle chuti 2 sáčky Vanilinového pudinku 200 ml vody
Na ozdobení: 300 ml smetany ke šlehání 1 skořicový cukr
Smícháme žloutky s cukrem a přidáme zbylé ingredience na těsto kromě bílků, z těch ušleháme sníh a lehce vmícháme. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, zahladíme a pečeme při teplotě 170 °C cca 20 min. Mezitím dáme do hrnce jablka s cukrem, provaříme, dokud nezměknou, a poté je zasypeme pudinkovým práškem a zalijeme vodou. Směs mícháme a necháme zhoustnout. Hotovou náplň rozetřeme na upečený korpus a necháme pořádně vychladnout. Po vychladnutí buchtu potřeme ušlehanou šlehačku a posypeme skořicovým cukrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 35.