55 RECEPTŮ Z PODZIMNÍ SKLIZNĚ: SLANÉ I SLADKÉ DOBROTY Z OVOCE A ZELENINY
Léto se blíží ke svému konci a vládu se chystá převzít podzim. S ním všechny zahrádkáře a sadaře čeká spousta práce se sklizní ovoce, ořechů a zeleniny. Jak to všechno zpracovat? Přinášíme vám 55 výborných receptů na sladké i slané pokrmy, které určitě obohatí váš stůl. Využít je můžete také v případě, že nemáte zahradu. Na farmářských trzích najdete jistě spoustu kvalitních a chutných plodů z domácích zdrojů. Užijte si babího léta a podzimních radostí!
Jak uskladnit…
* Jablka a hrušky potřebují k uskladnění teplotu mezi 1 až 12 °C. Pokud nemáte vhodný sklep, mohou být například v nevytápěné garáží či na chladnější chodbě. * Švestky vydrží déle čerstvé, když je dáte do velké zavařovací sklenice, na jejíž dno nasypeme vrstvu mouky. Pak švestky opatrně vrstvěte a prosypávejte moukou. Uzavřete a uložte v chladu. Vydrží pár týdnů.
* Ořechy můžete skladovat v ledničce nebo v mrazáku.
* Brambory vyžadují pro dlouhodobé skladování tmavé místo, kde se teplota pohybuje kolem 5 °C.
* Dýně potřebují hlavně sucho, proto jim klasický sklep moc nevyhovuje. Ideální teplota pro skladování je 10 až 15 ºC.
Recepty najdete v tštěném Aha! pro ženy číslo 36 a něco také na našem webu.