Oříškové muffiny z jáhlové mouky

POTŘEBUJETE: 140 g jáhlové mouky Labeta 50 g lískových oříšků 1 lžičku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta ½ lžičky Jedlé sody Labeta 2 vejce 90 g třtinového cukru 60 g slunečnicového oleje 3 lžíce citronové šťávy
Lískové oříšky nadrtíme na malé kousky. V jedné míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, oříšky a špetku soli a pořádně promícháme. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu a ke žloutkům přidáme olej, cukr a citronovou šťávu. Směs se žloutky také vyšleháme a přidáme do ní postupně sypkou směs. Nakonec opatrně vmícháme ke zbytku těsta bílkový sníh. Naplníme muffinové košíčky a pečeme cca 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Vychladlé muffiny můžeme zdobit jogurtem, tvarohem nebo vyšlehanou smetanou a dozdobit oříšky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.