Dýňovo-cuketové placky

POTŘEBUJETE: 1 dýni Hokkaidó 1 středně velkou cuketu 1 vejce 1 hrnek hladké mouky 2 větší stroužky česneku 1 lžičku sušené majoránky Čisté Ghí a ochucené Ghí s česnekem a solí od Českého ghíčka na smažení
Cuketu oloupeme, dýni jen umyjeme. Vydlabeme měkké části. Tuhé části nastrouháme, část nahrubo, část najemno. V míse osolíme a necháme chvilku potit. Potom tekutinu vymačkáme a dáme zvlášť. Přidáme vejce, česnek, majoránku a hladkou mouku, aby těsto bylo kompaktní, ani neteklo, ani nebylo moc husté. Více mouky je možné rozředit vymačkanou šťávou z cuket. Na pánvi rozehřejeme ve vrstvě ghíčko – doporučujeme použít čisté a přidat dvě lžíce Ghíčko Česnek se solí. Placky smažíme z obou stran, pak je necháme okapat na papírovém ubrousku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.