Staročeské recepty pro levné vaření: Bramborový oukrop

POTŘEBUJETE: 2 brambory sůl majoránku kmín 2 stroužky česneku 1 vejce 1 lžíci sádla zelenou petrželku chléb
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, přelijeme horkou vodou, osolíme, okmínujeme, přisypeme trochu majoránky a vaříme doměkka. Do uvařeného bramborového vývaru vyklepneme vajíčko a rozmícháme. Utřený česnek dáme do misky, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme horkým vývarem s bramborami. Chleba nakrájíme na kostičky, opečeme nasucho na pánvi a ozdobíme jím polévku. Tip: Do polévky můžeme přidat opečenou uzeninu, tvrdý sýr nakrájený na kostky nebo uvařené kroupy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.