Staročeské recepty pro levné vaření: Grenadýrský pochod

POTŘEBUJETE: 4 brambory 200 g těstovin 1 cibuli 20 g anglické slaniny 30 g másla 1 lžíci mleté papriky 1 lžičku kmínu 1 lžíci oleje sůl pepř
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a uvaříme doměkka. Stejným způsobem si v druhém hrnci uvaříme těstoviny dle návodu. Mezitím si na pánvi na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibulku a anglickou slaninu. Pak přisypeme kmín, mletou papriku a také krátce osmahneme. V pekáči smícháme brambory, těstoviny, cibulovo-paprikový základ a máslo. Vše společně krátce zapečeme v troubě vyhřáté na 180 ºC, aby byly brambory i těstoviny lehce křupavé. Podáváme s kyselou okurkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.