Krtkův dýňový dort
POTŘEBUJETE: 1 ½ hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka ½ hrnku třtinového cukru 1 hrnek mléka ¾ hrnku oleje 30 g holandského kakaa 2 vejce 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku jedlé sody sůl tuk a mouku na formu
Na náplň: 3 banány 2 tvarohy 1 tabulku vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky 1 hrnek cukru 140 g pyré z dýně Hokkaidó
Dýni uvaříme a rozmixujeme na pyré. Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 ºC cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou. Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme odvážené dýňové pyré s tvarohem, čokoládou a cukrem. Náplň navrstvíme na banány. Nakonec ji posypeme kousky z vydlabaného korpusu. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.