Nakládaný camembert se švestkami a ořechy

POTŘEBUJETE: 6 camembertů 250 g sušených švestek 250 g vlašských ořechů 1 l rostlinného oleje 3 větší červené cibule sůl pepř
Vlašské ořechy a švestky přesekáme na menší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Camemberty si rozřízneme podélně napůl a dobře osolíme a opepříme. Poté přidáme ořechy, cibuli a sušené švestky. Sýry vložíme do uzavíratelné sklenice a zalijeme olejem. Trošku protřepeme, abychom nádobu zbavili vzduchu. Skladujeme na tmavém místě s pokojovou teplotou. Necháme zrát 3 – 6 týdnů, poté skladujeme v lednici.
Tip kuchaře Honzy Vorla: oblíbenou chuťovku kombinujeme s dobře nachlazeným hořkým Bitrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro eny číslo 36.