Špaldový crumble

POTŘEBUJETE: Na náplň: 500 g švestek 25 g třtinového cukru šťávu z poloviny citronu 50 ml ovocného likéru nebo vína
Na drobenku: 170 g hladké špaldové mouky Babiččina volba 120 g ovesných vloček 100 g třtinového cukru 1 hrst nasekaných vlašských ořechů 90 g změklého másla 3 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu 1 lžičku skořice sůl
Švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a smícháme s cukrem, šťávou z citronu a likérem. Ovoce rozložíme do máslem vymazaných zapékacích misek nebo koláčové formy. Na drobenku nejprve smícháme všechny sypké suroviny, poté k nim přidáme máslo a zakysanou smetanu. Pokud je příliš hutná, přidáme ještě trochu mouky a ovesných vloček. Drobenku navršíme na ovoce a pěkně ji načechráme. Dáme do trouby zahřáté na 190°C a pečeme přibližně 30 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.