Levandulový sirup

POTŘEBUJETE: 100 g levandulových květů 1 bio citron 200 g Bio Třtinového želírovacího cukru Labeta 1 lžičku kyseliny citronové Labeta 150 g třtinového cukru
Květy obereme ze stonků (100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů) a vložíme na dno hrnce. Citron pokrájíme na tenké plátky a vyskládáme je na květy. Zalijeme litrem převařené, ale zchladlé vody a necháme pod pokličkou louhovat přes noc, nejlépe však 24 hodin. Scedíme květy přes plátýnko a vyždímáme je, co to půjde. Do tekutiny přidáme cukr, želírovací cukr a kyselinu citronovou, zahříváme a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Zredukujeme tekutinu asi o třetinu, slijeme sirup do lahví, uzavřeme a necháme zchladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.