Meruňkový džem s levandulí

POTŘEBUJETE: 1 kg meruněk 1 balení Bio Třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta kůru a šťávu z 1 – 2 citronů lístky citronové verbeny levandulové květy
Vypeckované, na čtvrtky pokrájené meruňky dáme do vhodného hrnce na přípravu džemu a smícháme s třtinovým želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Necháme lehce probublávat, aby se některé kousky rozvařily. Kdo chce, může ovoce rozmixovat. Pro zvýraznění a vyladění chuti přidáme citronovou šťávu. Jakmile má džem požadovanou hustotu, přidáme nasekané lístky citronové verbeny, případně i nastrouhanou citronovou kůru, a sušené květy levandule. Horké plníme do dobře vymytých sklenic, které ideálně nahřejeme na 100 °C v troubě. Horký džem plněný do horkých sklenic už dále nezavařujeme, naplněné skleničky případně ještě vložíme zpět do trouby, se zbytkovým teplem po nahřívání sklenic.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.