Letní zelenina: Mexické tofu s květákovou rýží

POTŘEBUJETE: 300 g květáku (mimo sezonu pak 1 balení Bonduelle květák nadrobno 400 g) 1 balení Bonduelle Créatif Mexico 425 ml 1 balení tofu 1 lžíci olivového oleje ½ balení rajčatové passaty ½ lžičky mletého kmínu ½ lžičky oregana ¼ lžičky mletého česneku chilli papričky dle chuti sůl pepř 1 mladou cibulku čerstvý koriandr
Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájené tofu po dobu cca 5 minut. Následně přidáme pár chilli papriček dle chuti. Poté přidáme rajčatovou passatu, kmín, oregano, mletý česnek, sůl, pepř, vše dobře promícháme a restujeme cca 5 minut. Nakonec přidáme celé balení Bonduelle Creatif Mexico, koriandr, promícháme a necháme stranou. Květák omyjeme, nakrájíme ho nadrobno a v druhé pánvi ho na troše olivového oleje krátce orestujeme. Na talíř rozdělíme tofu se zeleninou a jako přílohu dáme květákovou rýži. Posypeme mladou cibulkou a koriandrem a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.