Recepty z remosky: Zapečené těstoviny s houbami a nivou
POTŘEBUJETE: 2 lžíce oleje 1 cibuli 250 g hříbků nebo žampiónů 200 g anglické slaniny 300 g nastrouhané nivy 250 g těstovin kmín sůl mletý pepř 2 vejce 1 smetanu na vaření
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě na skus. Anglickou slaninu a cibuli si nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Nivu si nastrouháme na hrubém struhadle. Do pánve Remoska® Vega vlijeme olej, přiložíme nakrájenou cibuli a restujeme ji dozlatova. Přidáme nakrájenou anglickou slaninu a žampiony. Směs lehce posypeme kmínem a restujeme cca 15 minut. Do mísy remosky vložíme těstoviny, přidáme osmaženou anglickou slaninu, cibuli a žampiony a část nastrouhané nivy. Vše opatrně promícháme a zalijeme směsí smetany a rozšlehaného vejce, kterou jsme osolili. Přiložíme pečicí víko a pečeme cca 30 minut. Odklopíme víko, povrch posypeme zbylou nastrouhanou nivou a zapékáme dalších cca 10 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.