Recepty z remosky: Drobenkový koláč s ovocem
POTŘEBUJETE: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek třtinového cukru 2 vejce 1 hrnek mléka ½ hrnku oleje ½ kypřicího prášku do pečiva jahody nebo jiné ovoce dle chuti
Na drobenku: ½ hrnku hrubé mouky ½ hrnku moučkového cukru 2 lžíce másla
Vejce utřeme s cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Vytvoříme hladké těsto. Jahody překrájíme na polovinu nebo na čtvrtinu, pokud používáme jiné ovoce, připravíme ho podle jeho druhu. Připravíme si drobenku smícháním všech ingrediencí. Do mísy Remosky Prima vložíme pečicí papír. Vlijeme připravené těsto. Na povrch těsta položíme jahody a posypeme je bohatě drobenkou. Pečeme cca 30 až 40 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.