Recepty z remosky: Čočka s masem
POTŘEBUJETE: 500 g čočky 400 – 500 g vepřového nebo kuřecího masa 1 cibuli 1 mrkev 3 stroužky česnkeu 400 g sterilovaných rajčat feferonku 300 g lesních hub nebo žampionů 500 ml masového nebo zeleninového vývaru mletou sladkou papriku tymián sůl mletý pepř
Čočku propereme a namočíme den předem do vody. Druhý den vodu slijeme. Maso, houby, cibuli, mrkev, rajčata ve vlastní šťávě a česnek si nakrájíme na kousky. V hrnci Remoska® Tria si na sporáku krátce osmažíme cibuli, mrkev, houby a česnek. Zalijeme vývarem, na hrnec přiložíme soft-tlakové víko a dusíme cca 10 – 20 minut. Do hrnce přidáme maso a dusíme 20 – 30 minut. Do hrnce přidáme čočku, rajčata ve vlastní šťávě a ostatní ingredience, přiložíme víko a dusíme doměkka cca 20 minut podle druhu masa.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.