Čas vína v kuchyni: Roštěnky na červeném víně

POTŘEBUJETE: 2 plátky hovězího roštěnce 50 g cibule 10 g másla 50 ml červeného vína 1 lžíci oleje ½ lžičky hladké mouky sůl pepř
Maso lehce naklepeme a okraje nařízneme. Roštěnky položíme na pánev s rozehřátým olejem. Maso po obou stranách osmahneme tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Poté je přeložíme z pánve na nahřátý talíř. Olej slijeme z pánve, dáme na ni máslo, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Cibuli poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a lžící vody. Za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme cibulí. Přelijeme šťávou. Podáváme s bramborami nebo grilovanou zeleninou. Tip:Víno můžete nahradit ovocnými víny Borůvčák, Rybízák nebo Višňák.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.