Čas vína v kuchyni: Glazované brambory s bylinkami
POTŘEBUJETE: 1,5 kg brambor 200 ml suchého bílého vína 200 g cukru krystal 2 lžičky sušeného tymiánu 4 lžíce nasekané petrželky 200 g másla sůl
Brambory uvaříme ve slupce ve vroucí osolené vodě 15 – 20 minut. Slijeme, vychladlé oloupeme. Na velké pánvi ohřejeme víno spolu s cukrem a tymiánem. Krátce povaříme, přidáme máslo a mícháme. Za chvíli vám vznikne tekutý karamel. Na pánev přidáme brambory a mícháme, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Na závěr je posypeme petrželovou natí. Tip: Pro tento recept vyzkoušejte třeba české ovocné víno Beziňák.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.