Čas vína v kuchyni: Kuřecí čína

POTŘEBUJETE: 10 g chilli (čerstvé, v prášku nebo vločky) 1 lžíci solamylu 300 – 400 g kuřecích prsou 200 ml bílého vína 1 větší mrkev 1 menší červenou cibuli 1 papriku 1 lžíci sladké sójové omáčky 1 větší vejce sl mletou sladkou papriku 1 lžičku směsi koření na čínu slunečnicový olej
Prsa nakrájíme na menší kostky a dáme do misky spolu s kořením na čínu, mletou paprikou, solamylem, solí, sójovou omáčkou a vajíčkem. Vše zalijeme bílým vínem, promícháme a necháme chvíli odpočívat. Mrkev, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka. Cibuli osmažíme na oleji a po chvíli přidáme mrkev, papriku a chilli a krátce orestujeme. Pak přidáme kuřecí maso a podlijeme vodou. Podusíme doměkka a podáváme s rýží nebo nudlemi. Tip: Místo klasického vína lze použít i Angrešťák od české značky Rybízák.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.