Nejlepší podzimní bábovky: Dýňová s karamelovou polevou

POTŘEBUJETE: 4 vejce 100 g třtinového cukru 200 g celozrnné špaldové mouky 100 g bílé špaldové mouky 1 prášek do pečiva 250 g dýňové pyré 250 g másla
Na ořechy: 50 g pekanových ořechů 50 g cukru krupice
Na polevu: 100 g cukru krupice 100 g smetany ke šlehání
Do hrnce nasypeme cukr, necháme ho zkaramelizovat. Když začne hnědnout, sundáme hrnec z plotny a vložíme do něj ořechy. Promícháme a necháme vychladnout. Nasekáme nožem. Dýni upečeme nebo uvaříme doměkka a rozmixujeme na pyré. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme obě mouky, smíchané s práškem do pečiva, rozpuštěné a mírně vychlazené máslo a dýňové pyré. Nakonec vmícháme karamelové ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 40 – 45 minut. Cukr na polevu necháme zkaramelizovat, pak ho zalijeme horkou smetanou a vymícháme hladkou polevu, kterou bábovku přelijeme. Ozdobíme zbylými ořechy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.