Nejlepší podzimní bábovky: Jogurtová s jablky a pomerančem
POTŘEBUJETE: 3 vejce 1 kelímek bílého jogurtu 1 kelímek krystalového cukru ½ kelímku mléka ½ kelímku oleje 5 kelímků hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 pomeranč 1 jablko rozinky
V misce rozmícháme vajíčka s cukrem do pěny, postupně přidáme všechny tekuté suroviny – olej, mléko a promícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nastrouhanou kůru z pomeranče a rozinky. Promícháme a navrstvíme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Těsto jimi poklademe a posypeme rozinkami. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 45 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.