Recepty z remosky: Kuřecí roláda s batátovým krémem

POTŘEBUJETE: 2 kuřecí prsa 50 g pancetty 100 g baby špenátu 1 šalotku 1 stroužek česneku sušená rajčata naložená v oleji sůl mletý pepř medvědí česnek mletou papriku Na batátový krém: 2 batáty 2 mrkve 1 petržel 1 cibuli koriandr zeleninový vývar mletý kmín 2 lžíce oleje ½ plechovky kokosového mléka
Na oleji osmahneme šalotku a česnek a špenát na nich necháme zavadnout. Vychladíme. Plátky masa nakrojíme a ve fólii naklepeme natenko. Oba pláty spojíme a vznikne tak jeden velký plát, který osolíme a opepříme. Posypeme sušeným medvědím česnekem a poklademe pancettou. Na dvě třetiny plochy rozložíme špenát a plátky sušených rajčat. Vše srolujeme opatrně do rolády, kterou zabalíme do potravinové fólie. Fólii dobře utáhneme, konce oba konce fólie převážeme provázkem a důkladně je zauzlujeme. Ve vroucí vodě necháme roládu ve fólii asi deset minut zatáhnout, cca po 5 minutách ji otočíme. Vyjmeme a necháme zchladnout. Před pečením roládu ovážeme potravinovým motouzem. Poté potřeme olejem z rajčat, posypeme paprikou a v remosce pečeme dozlatova. Na batátový krém oloupeme a nakrájíme na kostky batáty. Mrkev, petržel i cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Cibulku na oleji opražíme, přidáme mrkev a petržel a krátce společně orestujeme. Přidáme i batáty a zalijeme vývarem asi centimetr nad zeleninu. Okořeníme a uvedeme do varu. Vaříme cca 15 minut, dokud nejsou batáty měkké. Po uvaření promixujeme tyčovým mixerem dohladka a vmícháme polovinu obsahu plechovky kokosového mléka. Dochutíme solí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.