Recepty z remosky: Pilaf se sušeným ovocem

POTŘEBUJETE: 75 g rostlinného oleje 2 cibule 2 mrkve 1 ½ šálku rýže rozinky sušené meruňky 2 paličky česneku 3 šálky vody sůl pepř
Důkladně propláchneme rýži, rozinky a sušené meruňky. Cibuli, mrkev a sušené meruňky nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, ale nerozebereme je na jednotlivé stroužky. Hrnec Remoska® Tria položíme na sporák a rozehřejeme v něm olej. Přidáme nakrájenou cibuli a mrkev a restujeme 3 – 5 minut. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme vodu, vložíme rozinky a sušené meruňky. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme, nahoru položíme česnekové hlavy. Hrnec Remoska® Tria postavíme do stojanu, přiložíme pečicí víko a pečeme 40 – 50 minut, až rýže změkne. Pilaf je ideální jako příloha k masu nebo jako samostatné lehké jídlo.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.