Recepty z vaflovače: Česnekové vafle se slaninou

POTŘEBUJETE: 140 g hladké mouky 1 lžičku kypřicího prášku 100 g anglické slaniny 250 ml mléka 2 stroužky česneku sůl 2 vejce petrželku jarní cibulka
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a uškvaříme ji na rozpálené pánvi. V míse ušleháme vejce s mlékem, přidáme mouku s kypřicím práškem a se špetkou soli. Vše dobře vyšleháme. Do vzniklé směsi přidáme část vyškvařené anglické slaniny i s výpekem a utřený česnek. Těsto nalijeme do vaflovače a pečeme do zlatova. Po upečení dáme druhou část opečené slaniny na vrch vaflí a dozdobíme petrželkou a jarní cibulkou. Můžeme podávat se ztraceným vejcem nebo volským okem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.