Recepty z parní trouby: Hovězí steak s bramborem

POTŘEBUJETE: 800 g hovězí veverky 20 ml olivového oleje sůl mletý pepř 800 g brambor 200 g cibule 80 g másla 2 lžíce oleje 100 ml bílého vína kůru z 1 citronu petrželku a pažitku
Maso nakrájíme na 200gramové steaky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme přes noc odležet (nebo alespoň 2 hodiny). Brambory omyjeme a předvaříme v troubě na program vaření v páře při 96 °C po dobu 30 minut a pak necháme zchladnout a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a orestujeme na polovině másla. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme brambory, pak přidáme maso a cibuli, promícháme a přidáme pažitku a petrželku nasekané najemno. Maso lehce osolíme, zprudka opečeme na rozehřáté pánvi. Pak vložíme do předehřáté parní trouby na režim pravý horký vzduch při teplotě 170 °C. Po upečení necháme maso 2 minuty odpočinout a až pak nakrájíme na tenčí plátky. Podáváme s připravenými brambory.