JABLEČNÉ VARIACE: Kuřecí stehna po normandsku

POTŘEBUJETE: máslo 8 kuřecích stehýnek 6 šalotek 4 řapíky celeru 300 ml jablečné šťávy vývar 200 ml zakysané smetany 4 jablka sůl mletý pepř
Asi 50 g másla rozehřejeme v silnostěnném kastrolu a opečeme na něm ze všech stran osolená a opepřená kuřecí stehna. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a na kousky nakrájený řapíkatý celer a smažíme ještě několik minut. Přilijeme jablečnou šťávu a podle potřeby vývar, pod pokličkou dusíme doměkka asi 20 minut. Přidáme smetanu, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na klínky, osmažíme je na pánvi s kouskem másla. Přidáme je ke kuřeti. Podáváme s bramborovou přílohou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.