JABLEČNÉ VARIACE: Makovec
POTŘEBUJETE: 2 velká jablka 1 hrnek mletého máku 1 ½ - 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 2 vejce ½ hrnku slunečnicového oleje 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr sůl tuk a mouku na polevu čokoládovou polevu
Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná nebo pokrájená jablka, mletý mák, prášek do pečiva, sůl, olej a mléko. Postupně vmícháme mouku. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Pečeme při 170 ºC 45–60 minut, zkusíme špejlí. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.