Recepty z papiňáku: Dušené zelí se špekem
POTŘEBUJETE: 650 g bílého sterilovaného zelí 50 g uzeného špeku 50 uzené slaniny 1 cibuli 1 lžíci oleje 1 lžíci hladké mouky 1 lžičku kmínu 100 ml vody sůl mletý pepř ocet
Špek a slaninu nakrájíme nadrobno a vložíme do papiňáku na rozehřátý olej. Přidáme kmín a 2 minuty restujeme. Pak přidáme cibuli nakrájenou najemno a smažíme, dokud nezezlátne. Pak do hrnce vložíme zelí a vše zalijeme 100 ml vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a dusíme od dosažení varu na mírném ohni 3 – 5 minut. Pak hrnec necháme zchladnout, otevřeme a podle potřeby dochutíme zelí solí, pepřem a octem. Pro zahuštění můžeme zaprášit lžící hladké mouky. Podáváme jako přílohu k masu.
Více receptů najdete v tuištěném Aha! pro ženy číslo 42.