Recepty z remosky: Hovězí na houbách
POTŘEBUJETE: 100 g špeku 2 velké cibule 600 g hovězího masa (kýta nebo krk) 4 stroužky česneku 1 malý rajčatový protlak 1 lžíci mleté sladké papriky 1 lžičku tymiánu nebo provensálských bylinek drcený kmín 100 ml červeného vína 3 hrnky lesních hub 1 smetanu ke šlehání nebo zakysanou sůl mletý pepř
Remosku nasucho zahřejeme a necháme v ní vyškvařit na kostičky pokrájený špek. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, občas zamíchejte, a když zesklovatí, vmíchejte kostky masa. Nechte ho zatáhnout a vmíchejte nasekaný česnek, malou plechovku protlaku, papriku, tymián, kmín, víno, lžičku soli a tolik vody, aby bylo vše ponořené. Po hodině přidejte pokrájené houby, pokud bude potřeba, opět podlijte, a dopečte doměkka, bude to trvat podle typu masa 30 až 60 minut. Na závěr zjemněte smetanou a opepřete.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.