OMELETY K SNÍDANI ČI VEČEŘI: Sýrová s pažitkou a koprem
POTŘEBUJETE: 3 vaječné žloutky, 6 vaječných bílků, pažitku, kopr, 80 g čerstvého špenátu, 50 ml studené vody, 25 g čedaru, 125 g mozzarelly light, sůl, pepř
Troubu rozehřejeme na 210 ºC. Do mísy najemno nakrájíme pažitku, kopr a špenát, přidáme sůl, pepř a vaječné žloutky. Důkladně promícháme. Do nádoby nalijeme bílky, přilijeme vodu a špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, který pak pomocí stěrky po 2 dávkách opatrně zapracujeme do žloutkové směsi. Nepřilnavou pánev vhodnou do trouby rozehřejeme, nalijeme čtvrtinu vaječné směsi a opékáme asi minutu až minutu a půl (neobracíme). Pak pánev přemístíme do trouby a pečeme 3 a půl minuty. Sýry nastrouháme a promícháme. Pak omeletu posypeme čtvrtinou směsi sýrů, vrátíme do trouby a pečeme asi půl minuty. Stejným způsobem uděláme i další omelety a podáváme s pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.