Zahřejte se jídlem: Kančí plec s polentou
POTŘEBUJETE: 1 kg kančí plece, 1 mrkev, 1 cibuli, 150 g celeru, bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj, petrželku), 3 bobkové listy , nové koření, pepř a sůl, 1 l masového vývaru, 100 ml červeného vína, 1 polentu Casereccia, olivový olej
Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme ji a orestujeme na lžíci oleje. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené maso (cca 4×4 cm) a restujeme vše dohromady. Přidáme bylinky a koření. Přilijeme červené víno, a až se odpaří, podlijeme maso částí vývaru. Na hrnec dáme poklici a při nízké teplotě dusíme minimálně 3 hodiny. Mícháme a podléváme. Nakonec osolíme a opepříme. Hotovou polentu nakrájíme na kostky či nudličky a osmažíme na olivovém oleji.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.