OMELETY K SNÍDANI ČI VEČEŘI: S tvarohem a uzeným lososem
POTŘEBUJETE: 60 g červené cibule, 3 lžíce jablečného octa, 6 vajec, 60 ml polotučného mléka, sůl, pepř, 3 lžičky olivového oleje, 100 g odtučněného tvarohu, pažitku, 100 g uzeného lososa
Červenou cibuli nakrájíme na menší měsíčky, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem, odložíme stranou a necháme marinovat. Pažitku nasekáme najemno. V misce rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř. Z připravené vaječné směsi upečeme na olivovém oleji celkem 3 omelety z obou stran. Během pečení smícháme v menší misce tvaroh, nasekanou pažitku a sůl. Hotové omelety pomažeme tvarohem, poklademe uzeným lososem a marinovanou cibulí.
Více receptů najdete v tištěním Aha! pro ženy číslo 10.