OMELETY K SNÍDANI ČI VEČEŘI: Bílková s chřestem a ricottou

POTŘEBUJETE: 100 g zeleného chřestu, 1 vejce, 50 g ricotty, 100 ml polotučného mléka, 3 vaječné bílky, 50 ml studené vody, 2 lžičky olivového oleje, 10 g strouhaného parmazánu, baby špenát, výhonky řeřichy, sůl, pepř
Chřest očistíme a nakrájíme. Do nádoby vyklepneme vejce, přidáme ricottu, mléko, sůl a pepř a důkladně promícháme. Do druhé nádoby dáme bílky, vodu a špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, který následně po 2 dávkách vmícháme do ricottové směsi v první nádobě. Na nepřilnavé pánev vhodné do trouby rozehřejeme olej, dám na něj polovinu nakrájeného chřestu a polovinu připravené vaječné směsi. Opékáme minutu a půl, neobracíme. Pak přidáme polovinu parmazánu, pánev vložíme do předehřáté trouby na 210 °C a pečeme 6 –7 minut. Druhou omeletu připravíme stejným způsobem a podáváme se špenátem a výhonky řeřichy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.