Sladké knedlíky: Kynuté s kořeněnou hruškou

POTŘEBUJETE: 400 g hladké mouky 250 ml mléka 30 g cukru 15 g droždí 1 vejce 1 lžíci rozpuštěného másla sůl
Na náplň: 4 hrušky ½ lžičky mletého koření (badyán, hřebíček a skořice) 1 lžičku cukru rozpuštěné máslo, šlehačku a kakao na podávání
Z hrušek vykrojíme jádřinec a nakrájíme je na malé kostičky. Okořeníme je mletým kořením, dosladíme cukrem. Droždí nadrobíme do mouky, přidáme cukr, teplé mléko, vejce, špetku soli a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou v teple vykynout. Těsto rozdělíme na kuličky o velikosti pingpongového míčku, vytvoříme placičky, do středu dáme hruškovou náplň a pečlivě zabalíme. Knedlíky necháme ještě 15 minut v teple kynout, pak je vaříme v páře nebo ve vroucí vodě 15 minut. Podáváme přelité máslem, ozdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.