OMELETY K SNÍDANI ČI VEČEŘI: Hrášková s kozím sýrem
POTŘEBUJETE: 250 g mraženého hrášku, 75 g kadeřávku, 150 g listového špenátu, 6 vaječných bílků, 3 vaječné žloutky, 1 lžíci citronové šťávy, 50 ml studené vody, 4 lžičky olivového oleje, 80 g polníčku, 80 g hráškových výhonků, 60 g čerstvého kozího sýru, sůl, pepř
Troubu předehřejeme na 210 °C. Z hrášku odebereme asi čtvrtinu a dáme stranou, Zbylý hrášek dáme do mixéru. Přidáme kadeřávek, špenát, bílky, žloutky, citronovou šťávu, vodu, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujte na hladkou hmotu. Na nepřilnavé pánvi dáme čtvrtinu směsi a opékáme a 3 – 4 minuty na středním plameni (neobracíme). Pak pánev dáme do trouby a pečeme 4. Následně pánev vyndáme z trouby, hotovou omeletu přemístíme na servírovací talíř a naplníme ji čtvrtinou polníčku, hráškových výhonků, hrášku a kozího sýru. Stejným způsobem uděláme další omelety a podáváme s pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.