Zahřejte se jídlem: Dýňové tortelli
POTŘEBUJETE: 100 g hladké mouky, 1 vejce sůl, 1 lžičku olivového oleje
Na náplň: 150 g dýně hokaido, 1 lžíci olivového oleje, strouhaný muškátový oříšek, 5 rozmačkaných sušenek Amaretti, mletý pepř, 1 žloutek na potření
Na dokončení: hoblinky sýru Gran Moravia na posypání, máslo na polití
Suroviny na těsto smícháme a a dobře je prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočívat v chladničce cca půl hodiny. Mezitím připravíme náplň do těstovin. Dýni nakrájíme a dáme na plech s pečicím papírem. Pokapeme ji olivovým olejem a dáme péci do vyhřáté trouby při 170 °C na cca 20 minut. Necháme vychladnout, rozmačkáme a zamícháme ji s ostatními surovinami na náplň. Těsto rozválíme na dva stejně tenké pláty. Na jeden z nich pokládáme hromádky náplně vedle sebe. Plát zakryjeme druhým a v mezerách těsto přitlačíme. Aby se při krájení rádýlkem tortelli nelepily, mezery natřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Jednotlivé tortelli poté uvaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme hoblinkami sýru Gran Moravia.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.