Citrónová roláda
POTŘEBUJETE: 6 vajec, 200 g cukru krystal (může být třtinový), 1 Bio citron, 200 g hladké mouky, moučkový cukr na posyp
Na náplň: 200 ml smetany ke šlehání, cukr, citronovou šťávu
Oddělíme žloutky od bílků. V míše vyšleháme žloutky s cukrem, nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávu z citronu, až vznikne světlá, lesklá pěna. Mouku prosejeme a lehce ji do vaječné směsi vmícháme. V samostatné míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu a postupně ho velmi lehce zašleháme do vaječné směsi. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 ºC. Pečeme zhruba 10 minut. Poté necháme 2 – 3 minuty chladnout a korpus překlopíme na druhý pečicí papír posypaný moučkovým cukrem. Původní pečicí papír stáhneme a korpus necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku, vmícháme do ní citronovou šťávu, která nám ve šlehačce vytvoří jemný mramorový efekt. Šlehačku rozetřeme na korpus a zarolujeme. Dáme vychladit do lednice.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.
'