Ořechovo-karamelová roláda

POTŘEBUJETE: 4 vejce 4 lžíce hnědého cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 70 g mletých ořechů, 50 ml horké vody
Na krém: 1 karamelové salko, 150 g másla ořechy na posyp
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem, přidáme prosátou mouku, vodu a ořechy. Postupně už jen vařečkou přimíchávat sníh z bílků a těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12 minut. Hned po upečení těsto srolujeme do vlhké utěrky a necháme vychladnout. Karamelové salko utřeme s máslem a většinu krému natřeme vychladlý korpus. Zbylým krémem potřeme povrch a ozdobíme nasekanými ořechy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.